עוגיות תמרים קסומות וקלות להכנה | בקטגוריה: כללי | בתאריך: יום רביעי, נובמבר, 2017

 

מי שמכיר אותי יודע שאפייה ובישולים הם חלק בלתי נפרד ממני.
הרגע הזה שאני נמצאת במטבח ואופה הוא מהאהובים עליי. יש משהו קסום באפייה שמכניס אותי לרוגע ושקט ונותן למוח שלי מנוחה.
אחרי שניסיתי לא מעט מתכונים של עוגיות תמרים אני יכולה להבטיח לכם כי המתכון הבא הוא מתכון מנצח!
אם תעבדו לפי ההוראות שלי אין סיכוי שלא תצליחו להכין עוגיות מושלמות שמי שיטעם אותם יברך אתכם, וכמובן גם ירצה משלוח הבייתה.
אז הבשילו שרוולים, שימו מוזיקה כיפית בבית, שחררו כל מחשבה מטרידה וקדימה לעבודה.

מצרכים:

3 וחצי כוסות קמח ( רצוי לנפות זה מאפשר לבצק להיות אוורירי יותר)
3/4 כוס שמנת מתוקה
1 אבקת אפייה
2 חלמונים
250 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד , לא משנה באיזה סדר.
עוטפים בנייר נצמד ומניחים במקרר ל20 דקות על מנת שהבצק יתגבש ויהיה קל יותר לעבוד איתו.
מוצאים מהמקרר מחלקים את הבצק ל4 עיגולים שווים ( כל עיגול 230 גרם ).
פותחים כל עיגול עם מערוך , מורחים ממרח תמרים בנדיבות ( או כמה שאוהבים ), מפזרים מעט קינמון ואגוזים טחונים.
מגלגלים את הבצק לרולדה, קורצים סימונים על הבצק ( לא חותכים עד הסוף, רק לאחר שהם מוכנים), מכניסים לתנור על 160 מעלות ל20-35 דקות עד לרגע שרואים שהם מתחילים להשחים.
מחכים לצינון מלא, פורסים את העוגיות לפי הסימונים ומפזרים אבקת סוכר .

והרי לכם עוגיות מושלמות טעימות וכל כך רכות שזה כבר מרטיט את הלב.