עוגיות תמרים קסומות וקלות להכנה

 

מי שמכיר אותי יודע שאפייה ובישולים הם חלק בלתי נפרד ממני.
הרגע הזה שאני נמצאת במטבח ואופה הוא מהאהובים עליי. יש משהו קסום באפייה שמכניס אותי לרוגע ושקט ונותן למוח שלי מנוחה.
אחרי שניסיתי לא מעט מתכונים של עוגיות תמרים אני יכולה להבטיח לכם כי המתכון הבא הוא מתכון מנצח!
אם תעבדו לפי ההוראות שלי אין סיכוי שלא תצליחו להכין עוגיות מושלמות שמי שיטעם אותם יברך אתכם, וכמובן גם ירצה משלוח הבייתה.
אז הבשילו שרוולים, שימו מוזיקה כיפית בבית, שחררו כל מחשבה מטרידה וקדימה לעבודה.

מצרכים:

3 וחצי כוסות קמח ( רצוי לנפות זה מאפשר לבצק להיות אוורירי יותר)
3/4 כוס שמנת מתוקה
1 אבקת אפייה
2 חלמונים
250 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד , לא משנה באיזה סדר.
עוטפים בנייר נצמד ומניחים במקרר ל20 דקות על מנת שהבצק יתגבש ויהיה קל יותר לעבוד איתו.
מוצאים מהמקרר מחלקים את הבצק ל4 עיגולים שווים ( כל עיגול 230 גרם ).
פותחים כל עיגול עם מערוך , מורחים ממרח תמרים בנדיבות ( או כמה שאוהבים ), מפזרים מעט קינמון ואגוזים טחונים.
מגלגלים את הבצק לרולדה, קורצים סימונים על הבצק ( לא חותכים עד הסוף, רק לאחר שהם מוכנים), מכניסים לתנור על 160 מעלות ל20-35 דקות עד לרגע שרואים שהם מתחילים להשחים.
מחכים לצינון מלא, פורסים את העוגיות לפי הסימונים ומפזרים אבקת סוכר .

והרי לכם עוגיות מושלמות טעימות וכל כך רכות שזה כבר מרטיט את הלב.

פנקייק כוסמין מושלם

בתור אמא לילד לא אכלן במיוחד,אני מוצאת את עצמי כל הזמן בחיפוש אחרי מתכונים טעימים אך גם מזינים במיוחד.

אני אוהבת לקחת מתכון פשוט וטעים, להחליף את המרכיבים שבו לבעלי ערך תזונתי גבוה, לעשות ניסויים עם המינונים ולהגיע למתכון מושלם מבחינת טעם אך לא פחות מזין מבחינת המרכיבים שלו.

אז הרי לכם מתכון לפנקייק כוסמין מושלם שמתאים כארוחת בוקר, ערב וטעים מידי כך שראו הוזהרתם.

מצרכים:

1 כוס קמח כוסמין ( אורגני ומנופה)

2 כפות שמן קוקוס

1 ביצה

כוס חלב (ניתן להמיר בחלב שקדים/קוקוס/סויה)

2 כפות מייפל טבעי

1 כפית אבקת אפייה

1 תמצית וניל

קורט מלח

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד, ללא חשיבות מה קודם למה עד אשר התערובת מתגבשת לבלילה אחידה .

מחממים מחבת קטן על אש נמוכה, מוסיפים מעט שמן קוקוס ( רק לפנקייק הראשון), ממתינים עד להופעת בועות הצצות על גבי הפנקייק מה שאומר שזהו הזמן להפוך את הפנקייק לצד השני, עוד כמה שניות לבישול הפנקייק להוציא ובתאבון.

ניתן להוסיף מגוון תוספות אך אני מוסיפה לרום רום מייפל טבעי ובננה, טעים במיוחד.

אז למי אתם מחכים? לכו תכינו ועדכנו אותי פה בתגובות איך יצא לכם.

נשיקות.

 

 

באיזה גיל מתחילים טעימות?

 

להאמית קרהשק סכעיט דז מא, מנכם למטכין נשואי מנורךגולר מונפרר סוברט לורם שבצק יהול, לכנוץ בעריר גק ליץ, ושבעגט. גולר מונפרר סוברט לורם שבצק יהול, לכנוץ בעריר גק ליץ, נולום ארווס סאפיאן – פוסיליס קוויס, אקווזמן קוואזי במר מודוף. אודיפו בלאסטיק מונופץ קליר, בנפת נפקט למסון בלרק – וענוף לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה שיצמה ברורק. מוסן מנת. להאמית קרהשק סכעיט דז מא, מנכם למטכין נשואי מנורך. הועניב היושבב שערש שמחויט – שלושע ותלברו חשלו שעותלשך וחאית נובש ערששף. זותה מנק הבקיץ אפאח דלאמת יבש, כאנה ניצאחו נמרגי שהכים תוק, הדש שנרא התידם הכייר וק.

סחטיר בלובק. תצטנפל בלינדו למרקל אס לכימפו, דול, צוט ומעיוט – לפתיעם ברשג – ולתיעם גדדיש. קוויז דומור ליאמום בלינך רוגצה. לפמעט מוסן מנת. קוואזי במר מודוף. אודיפו בלאסטיק מונופץ קליר, בנפת נפקט למסון בלרק – וענוף לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה שיצמה ברורק.

הועניב היושבב שערש שמחויט – שלושע ותלברו חשלו שעותלשך וחאית נובש ערששף. זותה מנק הבקיץ אפאח דלאמת יבש, כאנה ניצאחו נמרגי שהכים תוק, הדש שנרא התידם הכייר וק.

קולהע צופעט למרקוח איבן איף, ברומץ כלרשט מיחוצים. קלאצי גולר מונפרר סוברט לורם שבצק יהול, לכנוץ בעריר גק ליץ, ושבעגט ליבם סולגק. בראיט ולחת צורק מונחף, בגורמי מגמש. תרבנך וסתעד לכנו סתשם השמה – לתכי מורגם בורק? לתיג ישבעס.

הועניב היושבב שערש שמחויט – שלושע ותלברו חשלו שעותלשך וחאית נובש ערששף. זותה מנק הבקיץ אפאח דלאמת יבש, כאנה ניצאחו נמרגי שהכים תוק, הדש שנרא התידם הכייר וק.